karlsborg-9310.jpg
print-karlsborg-4886.jpg
karlsborg-9191.jpg
karlsborg-9310.jpg

Historie


SCROLL DOWN

Historie


I hjertet av Ekeberg siden 1863

Hos Karlsborg Spiseforretning har vi flotte selskapslokaler som egner seg både i jobbsammenhenger og for private selskaper. På kjøkkenet blander vi det tradisjonelle med det moderne. Vi har god lunsjmeny, som du enten kan spise hos oss eller ta med deg. 

 

ÅPNINGSTIDER:

Onsdag til lørdag: 11-17
Søndag: 12-17
Mandag og tirsdag: stengt

Egne åpningstider gjelder ved
selskaper over 20 personer.

besøksadresse

Kongsveien 21
0193 Oslo


 

Historie

Karlsborg ble bygget av bonden på Jomfrubåten gård, Jens Andersen, i 1863. Villaen har huset blant annet Consul Lorentz Meyer og Kristian Schreiner, professor i anatomi ved Universitetet i Oslo, og nær venn og livlege for Edvard Much i hans eldre dager.

Det var imidlertid en senere eier Theodor Landmark,  dosent og overlærer ved Landbrukshøgskolen i Ås, som med sin store interesse for Ekebergparken- og skogen skrev til Kristiania kommunestyre om «ønskelige foranstaltninger til Ekebergskogens forskjønnelse». Dette ble en viktig kilde til Folkeparkens opparbeidelse og bruk.

I 1920 kjøpte Oslo kommune Karlsborg og gjorde villaen til tjenestebolig for Kristianias første bygartner, Marius Røhne. Røhne var den som framfor noen kjempet for å sikre Ekebergsletta som friluftsområde. I krigsårene ble beboerne kastet ut og huset tatt i bruk av det tyske militæret. Etter krigen har Karlsborg huset mange mennesker. Siste beboer var sogneprest på Kampen, Kirsti Aasen. Bygningen eies fortsatt av Oslo kommune, men ble i 2013 restaurert av C. Ludens Ringnes Stiftelse.

Les om Ekebergparken her


 

Kolonialen

Kolonialen vår holder åpent på dagtid, her serverer vi forfriskende drikke på varme dager, og varm drikke på kalde dager. Vi tilbyr også et stort utvalg av bakevarer, samt enklere retter som kan nytes ute - perfekt å ha med seg på tur i Ekebergparken! 

Hos Kolonialen selger vi også et utvalg av våre favoritter – alle er nærproduserte produkter som passer fint å ha med hjem. 
Kom innom og la deg friste. 

print-karlsborg-4886.jpg

Opplev våre tradisjonsrike matretter


Opplev våre tradisjonsrike matretter


Meny

Galleri


Galleri


 

Galleri

 

Ønsker du å vite mer?

Vi er behjelpelig om du ønsker mer informasjon, ønsker å reservere bord eller arrangere selskap. Vi hjelper deg gjerne.

Telefon: (+47) 22 01 90 50
Mail: post@karlsborgspiseforretning.no

 
karlsborg-9191.jpg

Besøk våre flotte selskapslokaler


Besøk våre flotte selskapslokaler


Arrangement

Karlsborg Spiseforretning har flotte selskapslokaler som egner seg godt både i jobbsammenhenger og for private selskaper.

I vår 2. etasje er det plass til 20-30 gjester, mens vi i 1. etasje kan betjene selskaper på opp til 65 gjester. Ta kontakt med oss for egne menyer og informasjon på epost. Egne åpningstider gjelder for private selskap.

Omvisning i Skulpturparken, etterfulgt av middag, er og en 
mulighet. For bestilling av omvisning i parken; kontakt 
info@ekebergparken.com.


 

Reservasjon

I hovedrestauranten er det plass til selskaper på opp til 65 gjester. I vår 2. etasje er det plass til 20-30 gjester. Ta gjerne kontakt med oss for egne menyer og mer informasjon, eller hvis du ønsker å forhåndsbestille bord. 

Hos oss er alle velkomne til å nyte et tradisjonsrikt måltid i flotte omgivelser.

Kontakt

Telefon: (+47) 22 01 90 50
Mail: post@karlsborgspiseforretning.no

BESØKSADRESSE

Kongsveien 21
0193 Oslo

VEIBESKRIVELSE

Trikk:
Trikk 18 eller 19 til Ekebergparken

Bil:
Ta til venstre ved Ekebergparken fra Kongsveien